Defibtech Defibtech

Defibtech kiest bewust voor een duurzame aanpak

Oktober 05, 2021

Waar mogelijk bijdragen aan een duurzame wereld, dat is wat Defibtech nastreeft. Onlangs hebben wij ons aangesloten bij een collectief, geïnitieerd door Stichting Batterijen. Deze stichting verwerkt gebruikte batterijen op hoogwaardige wijze, waardoor deze grotendeels hergebruikt kunnen worden. Defibtech zamelt de accu’s van oude modellen AED’s in, om deze op duurzame wijze te laten recyclen. Zo dragen wij bij aan het terugdringen van de belasting van het milieu. 

Fraaie resultaten neergezet door Stichting Batterijen 
Stichting Batterijen heeft de afgelopen jaren puik werk geleverd. Zo werd een recycling efficiency van maar liefst 79% gehaald voor nikkel cadmium batterijen. Ook voor loodbatterijen lag de recycling efficiency hoog: 71%. Bij overige batterijen haalde de stichting een recycling efficiency van 72%. 

Ter illustratie: met het recyclen van de verschillende soorten batterijen werd een ecologische besparing van maar liefst 13.846.960 kilometers aan CO2-uitstoot, gereden met een gemiddelde auto, behaald. Dit komt overeen met circa 4,8 miljoen beurten van de vaatwasser. 

Monitoring van onze AED’s 
Defibtech probeert het onnodig laten onderhouden of vervangen van onderdelen in de AED’s tegen te gaan, door de AED’s op afstand te laten monitoren. Dit wordt ondersteund door onder meer de DefibCab wandkast voor buiten en het DefibCom wandpaneel voor binnen. Beide accessoires vertellen een gebruiker wanneer onderdelen vervangen of onderhouden moeten worden. Het vergroot het gebruiksgemak van de AED door de gebruiker en draagt bij aan de duurzaamheid van het product; onderdelen worden pas vernieuwd als dat echt noodzakelijk is! 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Je vindt ons ook op

Partnership

Exclusief partner van Bridgehill

Defibtech is onderdeel van de Medizon Groep

normas-iso
fda
tuev

Openingstijden

Elke werkdag

van 08.30 tot 17.00

Klantenservice

Tel: 050-3133096

info@defibtech.nl

Correspondentie

Defibtech.nl

Postbus 179

9300 AD Roden

Nederland

Achteraf betalen

postpay

Betalen via Ideal

ideal