Defibtech Defibtech

Hartveilig wonen-trofee voor Bronckhorst.

Februari 18, 2011

Hartveilig wonen-trofee voor Bronckhorst.

18-02-2011

De gemeente Bronckhorst is de eerste in de regio Achterhoek en Noord-Oost Gelderland die volledig 'hartveilig' is. Daarvoor ontving ze deze week een transparante trofee.

Hartveilig wil zeggen dat een gemeente op alle risicoplekken een AED (automatische externe defibrillator) heeft hangen. Belangrijker nog is dat deze ook bediend kan worden door een vrijwilliger.

Jan Otten van de gemeente Bronckhorst begeleidde het Hartveilig Wonen-project. Dat begon in 2008 nadat er een risico-analyse werd gemaakt van de aanrijtijden van de ambulances. Uit deze analyse bleek op welke plekken er het beste een AED geplaatst kon worden. Daarna zijn vrijwilligers geworven door dorpsbelangenorganisaties. Mensen die al de nodige cursussen hadden gevolgd maar ook mensen die nog opgeleid moesten worden om een AED te bedienen.

Inmiddels zijn 230 vrijwilligers actief voor 26 AED's verspreid over de 44 kernen van de gemeente Bronckhorst. Overigens zijn er plannen de AED-dichtheid nog verder te verhogen door ook apparatuur die al in bedrijven aanwezig is, in te zetten.

Bron: De Gelderlander.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Je vindt ons ook op

Partnership

Exclusief partner van Bridgehill

Defibtech is onderdeel van de Medizon Groep

normas-iso
fda
tuev

Openingstijden

Elke werkdag

van 08.30 tot 17.00

Klantenservice

Tel: 050-3133096

info@defibtech.nl

Correspondentie

Defibtech.nl

Postbus 179

9300 AD Roden

Nederland

Achteraf betalen

postpay

Betalen via Ideal

ideal