Defibtech Defibtech

AED buiten plaatsen: waar moet je op letten?

Juni 21, 2023

Plaatst u een Automatische Externe Defibrillator (AED) in een buitenruimte? Er zijn strenge richtlijnen voor de opslag van een AED. De belangrijkste maatregel is het kopen van de juiste buitenkast.

Strenge richtlijnen voor opslag AED

Buiten staat een AED aan risico’s bloot: aan weersomstandigheden zoals warmte, kou en neerslag, maar ook aan stof en vandalisme. Een AED mag nooit onder het vriespunt of in een te hete omgeving (50 graden Celsius of hoger) bewaard worden. Ook de relatieve luchtvochtigheid luistert nauw, die mag niet onder de 5% en niet boven de 95% komen.

Buitenkast voor AED

Plaats de AED daarom altijd in een buitenkast. Een intelligente buitenkast zoals de DefibCab heeft bovendien standaard de DefibCom monitoringmodule. DefibCom controleert de AED op afstand: is de AED op zijn plek, is de AED gebruiksklaar? Ook bewaakt DefibCom de temperatuur en de luchtvochtigheid in de kast. DefibCom communiceert met HartslagNu (indien u kiest voor aansluiten bij HartslagNu,zie hieronder). Zo wordt specifieke data uitgewisseld, zoals de expiratiedata van elektroden en batterijen.

Tip: De DefibCab buitenkast beschermt uw AED tegen schade door het weer, stof en vandalen.

Tip: Voor AED’s die binnen hangen is er de speciale DefibCom-bracket >

Buitenkast AED met pincode

Met een pincode is de buitenkast te openen. Is de kast aangemeld bij HartslagNu? Dan wordt de kast automatisch ontgrendeld als de AED geselecteerd wordt voor een reanimatie. De burgerhulpverlener hoeft dan geen pincode in te toetsen om de kast te open, en kan nog sneller bij de AED.

Aansluiting bij HartslagNu

HartslagNu is het reanimatie-oproepsysteem in Nederland. De DefibCab AED buitenkast is standaard uitgerust met DefibCom, en is daarmee aan te sluiten op HartslagNu. Binnen de Hartveiligzone waarin de AED hangt, krijgen burgerhulpverleners een oproep als er een vermoedelijke hartstilstand is. Zij weten dan waar zij de AED kunnen vinden. Alle aangemelde AED’s worden 24/7 gecontroleerd zodat burgerhulpverleners altijd kunnen vertrouwen op de AED waarmee zij naar het slachtoffer worden gestuurd.

Back to blog

Je vindt ons ook op

Partnership

Exclusief partner van Bridgehill

Bridgehill

Defibtech is onderdeel van de Medizon Groep

Medizon
TUV ISO 9001
fda

Openingstijden

Elke werkdag

van 08.30 tot 17.00

Klantenservice

Tel: 050-3133096

info@defibtech.nl

Correspondentie

Defibtech.nl

Postbus 179

9300 AD Roden

Nederland

Betalen via Ideal

ideal