Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over het gebruik van de AED, onze service of een product dat u bij ons gekocht heeft? U kunt vaak het antwoord zelf heel snel vinden. Hieronder vindt u de meest voorkomende vragen en antwoorden over ons assortiment en de service.

Help u zelf verder en kijk of uw vraag en antwoord er tussen zit.

Mocht u er niet uitkomen, stuur ons dan uw vraag via ons contactformulier. We helpen u dan zo snel mogelijk verder.

Hoe werkt de AED?

De belangrijkste functie van een AED (Automatische Externe Defibrillator), is het afgeven van een elektrische schok om het hart weer op gang te brengen. U heeft dat vast wel eens gezien op televisie, in een ziekenhuisserie, waar na de uitroep “Clear!” iedereen een stapje terug doet en de patiënt met een paar ‘paddles’ een ‘electroshock’ krijgt toegediend. In het echt gaat dit een stuk minder spectaculair, maar het principe is hetzelfde. En met de Defibtech Lifeline AED heeft u geen medische opleiding nodig om tóch die levensreddende stroomstoot te kunnen toedienen. U hoeft de AED-electroden alleen maar op de borstkas van de patiënt te ‘plakken’. Verder gaat alles vanzelf. Het apparaat controleert eerst of er inderdaad sprake is van hartstilstand, geeft in het Nederlands instructies via een luidspreker en zal u waarschuwen zodra u de stroomstoot kunt activeren met een druk op de ‘schok-knop’. Wanneer geen stroomstoot nodig is, is het niet mogelijk deze alsnog toe te dienen door op de schokknop te drukken.

De Lifeline AED is ontworpen om direct zijn werk te kunnen doen. Alles, van het stevige antislip handvat tot het simpele design, draait om gebruiksgemak. Op de Defibtech Lifeline zitten twee knoppen. De AAN/UIT-knop stelt het apparaat in werking. Als u de Lifeline AED aanzet, krijgt u gesproken instructies over hoe het apparaat te gebruiken. Alles is meteen gereed, u kunt direct aan de slag. Hoe sneller hoe beter, want elke seconde telt!

Het apparaat kan zelf de diagnose stellen en vertelt u in helder Nederlands stap voor stap wat u moet doen. Volg de gebruiksaanwijzingen op, dan kan er niets mis gaan. De batterij-unit van de Lifeline AED heeft een bijzonder lange levensduur van maximaal 7 jaar stand-by! Uw AED is dus altijd direct klaar om levensreddend werk te verrichten.

In principe moet u bij een hartstilstand direct beginnen met hartmassage en mond-op-mondbeademing, terwijl iemand anders de AED gaat halen. Zo stijgt de kans op overleving. Er zijn speciale landelijke AED opleidingen. Ook zijn er speciale AED Trainers. ‘Lege’ apparaten zonder stroomstootfunctie, waarmee u het hele proces met collega’s kunt oefenen.

Als iemand een hartstilstand krijgt, kunt u met de AED zélf direct handelend optreden. Het apparaat vertelt u stap voor stap wat te doen, controleert of het inderdaad om een hartstilstand gaat en geeft vervolgens precies de juiste dosis elektrische energie om het hart weer op gang te brengen. Het is bij een hartcrisis uiterst belangrijk dat reanimatie binnen maximaal 4 minuten (en liefst zelfs binnen een minuut!) gebeurt. Het hart is gestopt met bloed rondpompen. Wanneer u niet direct start met reanimeren en gebruik van de AED, is er een kans op blijvende schade aan hersenen en andere organen.

Gebruik van de AED

De afkorting AED staat voor ‘ Automatische Externe Defibrillator’. Een AED wordt gebruikt om een elektrische schok toe te dienen aan een persoon met een hartstilstand. AED’s zijn ontworpen om personen die geen medische achtergrond hebben in staat te stellen om levens te redden.

Met een AED kan men levens redden. Als een persoon plotseling een hartstilstand krijgt wordt het hartritme chaotisch of is er sprake van een hartritmestoornis. Elke minuut dat het hart niet klopt verlaagd de kans op overleven met 7% a 10%. Er zijn maar weinig mensen die 10 minuten of meer zonder defibrillatie overleven.

Een hartstilstand treedt op wanneer het normale hartritme plotseling chaotisch wordt. Het hart kan het bloed niet langer effectief rondpompen en de patiënt stort in, stopt met ademhalen, reageert niet meer en heeft geen waarneembare pols. Als de AED wordt gebruikt bij een patiënt met een hartstilstand, kan de AED een levensreddende schok toedienen dat ervoor zorgt dat het hartritme weer normaal wordt.

Nee. Zowel de hartaanval als de hartstilstand hebben te maken met het hart, maar het zijn verschillende problemen. De hartstilstand is een elektrisch probleem, een hartaanval is een ‘ afvoer’ probleem. Soms kan een hartaanval, welke van zichzelf niet fataal hoeft te zijn, een hartstilstand uitlokken.

Iedereen heeft op ieder moment de kans om een hartstilstand te krijgen. Zowel kinderen als tieners als atleten als oudere mensen kunnen het krijgen. Alhoewel het wel zo is dat het risico op een hartstilstand toeneemt met het toenemen van leeftijd en bij mensen met hartproblemen is het zo dat een hoog percentage slachtoffers mensen zijn waarbij er niet (of niet bekende) risicofactoren aanwezig waren.

De Nederlandse Hartstichting bevordert het gebruik van AED’s.

Defibrillatie is de enige behandeling waarbij bewezen is dat het hartritme weer normaal kan worden.

Slechts enkele minuten. Als er binnen 3 minuten gedefibrilleerd wordt zijn de kansen op overleven 70%. Na 10 minuten is de kans op overleven nihil.

Reanimatie zorgt er alleen voor dat er extra tijd gewonnen wordt tot het moment van defibrilleren. Maar uiteindelijk is het noodzakelijk om bij een hartstilstand een schok toe te dienen om het hartritme meer normaal te krijgen. Daarom ziet men vandaag de dag dat bij reanimatietrainingen ook AED-trainingen inbegrepen zijn.

AED’s zijn zeer makkelijk te gebruiken. Praktisch iedereen kan een AED bedienen nadat diegene gezien heeft hoe de AED werkt. In veel gevallen waarin de AED gebruikt wordt hebben hulpverleners een gebruikerscursus inclusief reanimatie gevolgd. De laatste generatie AED’s (Lifeline VIEW) beschikt over een display met bewegende beelden, die tonen hoe u dient te handelen.

De AED is veilig te gebruiken door iedereen die gezien heeft hoe de AED werkt. De stem in de AED begeleidt de gebruiker in stappen om iemand te redden. Een voorbeeld van een instructie is: ‘ Breng de elektroden aan op het ontblote bovenlijf van de patiënt’ (op de elektroden
staat met plaatjes aangegeven waar ze aangebracht moeten worden). Daarnaast is de AED zo beveiligd dat er alleen een schok afgegeven wordt als er door de AED wordt geregistreerd dat het nodig is om een schok te geven. Zo kan het niet voorkomen dat iemand die geen
schok nodig heeft een schok krijgt.

Uit studies blijkt dat de AED sneller en beter het hartritme van de patiënt kan interpreteren dan veel getrainde professionals. Als de AED vaststelt dat het niet nodig is om een schok te geven, dan kan er geen schok gegeven worden.

Ook al is de Defibtech AED pas sinds 2003 op de markt, er zijn al een zeer groot aantal levens gered met de Defibtech AED.

De Defibtech AED’s worden geleverd met een duurzame lithium batterij. Afhankelijk van het type AED hebben deze batterij-units een zeer lange (standby) levensduur. Voor de Defibtech Lifeline AED en de Defibtech Lifeline AUTO is dat 7 jaar. De unit van de Lifeline VIEW heeft een standby levensduur van 4 jaar. De standby levensduur houdt de maximale levensduur in. Deze feitelijke levensduur wordt beïnvloed door gebruik van de AED en de omstandigheden (temperatuur en luchtvochtigheid) waarin de AED wordt geplaatst.

De elektroden moeten vervangen worden na twee jaar, ook al zijn ze niet gebruikt. Na gebruik moeten de elektroden meteen vervangen worden. De AED voert automatisch regelmatig zelfchecks uit om te testen of het apparaat gebruiksklaar is. Als er iets niet helemaal functioneert zal de AED een hard hoog geluid en een rood lichtje gaat branden om de eigenaar te waarschuwen dat onderhoud aan de AED nodig is.

Ja, iedereen kan een AED aanschaffen. Het is sinds 2002 wettelijk toegestaan om als ‘leek’ de AED te gebruiken.

Kijk ten eerste naar een AED die gemakkelijk te gebruiken is door mensen zonder medische achtergrond. Daarnaast moet de AED technisch betrouwbaar zijn en redelijk geprijsd. De Defibtech AED komt deze drie meer dan tegemoet.

Defibtech heeft de AED van de basis af ontworpen, gebaseerd op eerdere AED gerelateerde kennis en bevat een aantal technologische vernieuwingen net als vernieuwingen in het ontwerp. Dit resulteert in een AED die gemakkelijk te gebruiken is door mensen zonder medische achtergrond. Door geavanceerde ontwerptechnieken en montering door robots kan Defibtech de AED tegen een lage prijs op de markt zetten.

U kunt contact opnemen met Medizon op telefoonnummer 050 – 313 30 96 of per e-mail: info@defibtech.nl

De Defibtech Lifeline AED’s die geleverd zijn vanaf 1 februari 2013 hebben een garantie van 8 jaar.

De Defibtech AED’s worden geleverd met een duurzame lithium batterij. Afhankelijk van het type AED hebben deze batterij-units een zeer lange (standby) levensduur. Voor de Defibtech Lifeline AED en de Defibtech Lifeline AUTO is dat 7 jaar. De unit van de Lifeline VIEW heeft een standby levensduur van 4 jaar. De standby levensduur houdt de maximale levensduur in. Deze feitelijke levensduur wordt beïnvloed door gebruik van de AED en de omstandigheden (temperatuur en luchtvochtigheid) waarin de AED wordt geplaatst.

De AED verricht dagelijks een zelftest waarbij onder meer de spanning van de batterij wordt gemeten. Wanneer de capaciteit gedaald is tot 10% zal de AED een melding geven. De AED is op dat moment nog wel inzetbaar, echter is het zaak de batterij-unit zo spoedig mogelijk te vervangen.

De elektroden moeten vervangen worden na twee jaar, ook al zijn ze niet gebruikt. Na gebruik moeten de elektroden meteen vervangen worden. De AED voert automatisch regelmatig zelfchecks uit om te testen of het apparaat gebruiksklaar is. Als er iets niet helemaal functioneert zal de AED een hard hoog geluid en een rood lichtje gaat branden om de eigenaar te waarschuwen dat onderhoud aan de AED nodig is.

Defibtech biedt diverse opties om u te ondersteunen in service en onderhoud van uw AED.

Storing en uw AED

Zolang het LED-lampje rechtsboven (ASI-indicator) elke 5 seconden groen oplicht, is de AED in orde.
2. Als het LED-lampje uit blijft, rood brandt of rood knippert is er sprake van een storing.
3. Klik hier voor uitgebreide informatie en instructies over het uitvoeren van de zelftests.

Handleidingen

Alle handleidingen en software voor de Defibtech lifeline AED’s en Trainer AED kunt u downloaden op de pagina AED service.

Video’s

De instructie video’s kunt u vinden op de pagina AED service. Op de nieuwspagina’s kunt u ook diverse Lifeline AED video’s bekijken.

Bestellen

U kunt gebruik maken van de menustructuur bovenin en aan de linkerkant of gebruik maken van de zoekfunctie. U kunt zoeken op trefwoord, productnaam of bestelnummer. Niet gevonden wat u zocht? Neemt u dan contact met ons op: bel naar 050 – 313 17 05 of mail naar info@defibtech.nl.

1. Bekijk onze webwinkel en zoek uw artikel(en). Als u op het product klikt, krijgt u meer informatie over het artikel. Als u op de knop ‘Bestel’ klikt, voegt u het product direct aan uw winkelmandje toe.
2. Met de knop ‘Plaats in winkelmandje’ bij de artikelinformatie, voegt u het product ook aan uw winkelmandje toe.
3. Als u besteld heeft, gaat u automatisch naar ‘Uw winkelmandje’. Hier ziet u een overzicht van de artikelen die u geselecteerd heeft. U kunt het aantal nog aanpassen of de bestelling helemaal annuleren.
4. Bent u klaar met winkelen? Klik dan, in uw winkelmandje, op de knop ‘Product(ten) bestellen’.
5. Om uw bestelling veilig en verantwoord te kunnen verwerken, vragen wij enkele persoonlijke gegevens.
6. Als u dit heeft gedaan, klikt u op de knop ‘VERDER MET AFREKENEN’. U krijgt een bevestiging van uw bestelling.

U kunt ervoor kiezen om uw bestelling op een ander afleveradres te laten bezorgen, bijvoorbeeld op uw werk. Klik onder “uw gegevens” op “ander afleveradres” en hier vult u de juiste gegevens in.

Dat kan. Dit kunt u aangeven tijdens het afrekenproces. U ontvangt van ons bericht wanneer uw bestelling afgehaald kan worden.

U ontvangt per email een orderbevestiging met een overzicht van de geplaatste bestelling.

Wanneer u de bestelling wilt wijzigen of annuleren adviseren wij u contact met ons op te nemen: bel naar 050 – 313 17 05 of mail naar info@defibtech.nl

Betalen

U kunt betalen middels: iDEAL, Afterpay of per proforma-factuur.

Jazeker! Met iDEAL rekent u veilig en makkelijk af binnen uw vertrouwde internet betaalomgeving bij:• ABN Amro • ASN Bank • Friesland Bank • ING • Rabobank • SNS Bank • Triodos Bank • Van Lanschot Bankiers

Wanneer u tijdens het bestelproces in de webshop kiest voor de proforma-factuur; dan ontvangt u de proforma inclusief betaalinstructies per e-mail. Wanneer het factuurbedrag bij Defibtech is binnengekomen, wordt de bestelling verzonden.
Wanneer u vragen heeft over de bestelling of de betaling daarvan, dan kunt u gerust contact met ons opnemen. Tel. 050 – 313 3096 of info@defibtech.nl

Verzend info

De bezorgkosten zijn afhankelijk van de ordergrootte. Voor orders onder de € 50,- rekenen wij € 7,50 voor bezorgkosten. Orders boven de €50,- worden gratis binnen Nederland verstuurd.

Producten worden in de regel, als ze op voorraad zijn, dezelfde of volgende werkdag verzonden. Wanneer dat niet lukt, wordt u daarvan op de hoogte gesteld. De bezorging is in handen van PostNL.

Als een artikel niet op voorraad is, krijgt u daar via de mail bericht over. De levertijd is dan iets langer.

Wij proberen u zo goed mogelijk te informeren wanneer een product niet binnen de aangegeven termijn geleverd kan worden. U wordt per email op de hoogte gebracht.

Alle leveringen worden uitgevoerd door PostNL. Indien u niet thuis bent, zal de bode het pakket een dag later opnieuw aanbieden. Mocht u bij deze tweede bezorging ook niet thuis zijn, dan kunt u het pakket bij het postkantoor ophalen. U ontvangt dan een bericht van de postbode in uw brievenbus, waarop op staat waar u het pakket kunt afhalen.

Tip: U kunt uw bestelling ook op uw werk laten afleveren, dan weet u zeker dat u het snel ontvangt.

Het is helaas niet mogelijk om een bezorgafspraak te maken. We zijn afhankelijk van de chauffeursroute van PostNL.

Defibtech Nederland levert in principe alleen in Nederland. Wanneer u leveringen in het buitenland wenst, dan kunt u hiervoor contact met ons opnemen. Wij adviseren u graag.

Retourneren

Instructies voor het retourneren kunt u vinden op onze klantenservice pagina: retourneren.

De verantwoordelijkheid en de kosten van het retourneren komen voor uw rekening, tenzij anders overeengekomen (in geval van gebreken bijvoorbeeld). Wanneer u de bestelling ongefrankeerd terug stuurt zijn wij genoodzaakt extra kosten à € 12,50 in rekening te brengen.

U heeft het recht uw bestelling binnen 30 dagen te retourneren. Het recht op restitutie vervalt na 30 dagen. De terug-stuur procedure treft u hier.

Als er iets niet klopt met de bestelling die u heeft ontvangen of (een deel van) uw bestelling is beschadigd, dan kunt u contact met ons opnemen. Wij zullen u dan adviseren wat te doen en u helpen het probleem op te lossen! Bel naar 050-313 17 05 of mail naar info@defibtech.nl.

Prijzen

De prijzen van alle vermelde producten op de website van defibtech.nl zijn exclusief BTW.

Klantenservice

Heeft u een vraag en heeft u het antwoord niet kunnen vinden op onze veel gestelde vragen en antwoord pagina? Neem gerust contact met ons op via 050 – 313 3096 of info@defibtech.nl. Ons team staat graag voor u klaar.

0
Voor je ons verlaat...
Vul uw e-mailadres in om u aan te melden voor onze nieuwsbrief.