Defibtech Defibtech

Wie mag een AED bedienen?

September 26, 2022

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is ontworpen voor mensen zónder medische opleiding. Dus, wie mag een AED bedienen? Iedereen. Als iemand een hartstilstand heeft: bel direct 112, start met reanimeren en dien met een AED de schok toe.

Het kan even duren voordat de ambulance ter plaatse is. Daarom is het advies dat iemand die aanwezig is, ook al heeft diegene geen medische achtergrond, wél onmiddellijk start met de reanimatie. Gelukkig kan iedereen een AED met een vertrouwd gevoel gebruiken.

Zo gebruik je een AED

De elektroden zijn goed zichtbaar en eenvoudig te plaatsen. Een AED geeft duidelijke instructies tijdens de reanimatie. Die instructies zijn in spraak, via een luidspreker, te horen. Stap voor stap vertelt de stem wat je moet doen. De Lifeline VIEW AED geeft naast de audio-instructie ook instructies op een lcd-scherm weer.

Je hoeft niet bang te zijn voor het toedienen van een schok

De software van de AED registreert het hartritme van het slachtoffer en zal nooit een schok geven als dat niet nodig is.

Tip: Volg een reanimatiecursus en bouw vertrouwen op met het reanimeren met een AED.

Bediening van een AED in een meertalige omgeving

Komt de AED in een omgeving waar niet iedereen Nederlands spreekt? Bijvoorbeeld in een internationale organisatie of op een locatie waar veel reizigers komen? Onze tweetalige AED’s hebben naast de Nederlandse reanimatie-instructies, ook reanimatie-instructies in Frans of Engels.   

Leestip: Een AED op de werkvloer is niet verplicht voor bedrijven, maar wel aan te raden

Back to blog

Je vindt ons ook op

Partnership

Exclusief partner van Bridgehill

Bridgehill

Defibtech is onderdeel van de Medizon Groep

Medizon
fda

Openingstijden

Elke werkdag

van 08.30 tot 17.00

Klantenservice

Tel: 050-3133096

info@defibtech.nl

Correspondentie

Defibtech.nl

Postbus 179

9300 AD Roden

Nederland

Betalen via Ideal

ideal