AED advies of vragen? Bel: 050 - 313 17 05

Defibtech nieuws

Oproep Rode Kruis: durf AED te gebruiken

21-02-2018

Minder dan een derde van de Nederlanders zonder kennis van reanimatie durft een AED te gebruiken om iemand te reanimeren. Dat blijkt uit onderzoek van Kantar Public (voormalig TNS NIPO) in opdracht van zorgverzekeraar CZ en het Rode Kruis. Het Rode Kruis vindt deze cijfers zorgwekkend en roept alle Nederlanders op om in het geval van een reanimatie juist wel een AED te gebruiken.

"Het gebruik van een AED is heel simpel. Dat besef moet tussen de oren komen", aldus het Rode Kruis. Met een AED (Automatische Externe Defibrillator) kan een stroomstoot worden toegediend aan het hart, waardoor in veel gevallen het hartritme wordt hersteld.

Klik hier om te zien hoe de AED werkt.

Het gebruik van een AED in combinatie met reanimeren is van levensbelang. "Iedereen kan een AED bedienen, want het apparaat vertelt precies wat je moet doen", zegt Eline Nijhof, hoofd EHBO van het Rode Kruis.

Scholen
Van de ondervraagden zonder kennis van reanimatie zou 42 procent een onbekende reanimeren. "Dat is alarmerend laag", zegt het Rode Kruis. Van de Nederlanders mét kennis van reanimatie is 97 procent bereid om een onbekende te helpen. Daarom wil het Rode Kruis meer mensen overtuigen om zich te laten scholen.

"Hulp bieden begint al met 112 bellen. Dat is de eerste en belangrijkste stap bij een reanimatie.'
Rode Kruis

Maar ook zonder scholing kan er worden geholpen, zegt de hulporganisatie. "Hulp bieden begint al met 112 bellen. Dat is de eerste en belangrijkste stap bij een reanimatie. De meldkamercentralist begeleidt jou door de reanimatie. Ook de AED geeft vaak gesproken instructies." 


Bron: NOS.nl

Hypotheek Service nu ook 100% Hartveilig

27-07-2017

Hypotheek Service nu ook 100% Hartveilig

Hypotheek Service heeft haar kantoren in Leek en Roden voorzien van Defibtech AED’s. Daardoor kunnen de hypotheekadviseurs snel en adequaat reageren wanneer er een hartstilstand op de kantoren of in de directe omgeving plaatsvindt.

Tjebbo Postma van Hypotheek Service legt uit dat hij de AED’s niet alleen voor z’n medewerkers en klanten beschikbaar wil stellen, maar dat ook buurtbewoners  dag en nacht over de apparatuur moeten kunnen beschikken. Daarom zijn de AED’s aan de buitenkant van de kantoren in speciale AED-kasten geplaatst. Deze kasten hebben verwarmingselementen en een ventilator, zodat de AED’s niet te koud of te warm worden opgeslagen.

Steeds meer mensen zijn getraind om een AED te gebruiken. Een deel van deze mensen heeft zich aangemeld in het platform van HartslagNu. Zij worden via de 112-meldkamer gealarmeerd om een slachtoffer van een hartstilstand te reanimeren en defibrilleren. In veel gevallen kunnen deze vrijwillige burenhulpverleners levensreddend werk verrichten voordat de ambulance ter plaatse is. Ook de medewerkers van Hypotheek Service zijn getraind en aangemeld bij HartslagNu (harttslagnu.nl). Maar dat is natuurlijk niet genoeg.

Om een buurt HartVeilig te maken is het van groot belang dat zoveel mogelijk mensen zich aanmelden voor het platform van HartSlagNu.  Iedereen die in het bezit is van een geldig reanimatie certificaat kan meehelpen zijn buurtgenoten te redden. Dus meldt u zich aan en maak uw buurt 100% HartVeilig.


Bron: Medizon B.V.

Defibtech Nederland aangesloten bij MVO Nederland

20-06-2017

Defibtech Nederland is per 1 juni 2017 partner geworden van MVO Nederland. MVO Nederland is een organisatiedie bedrijven, kennisinstellingen en overheden bijeen brengt om samen maatschappelijke problemen op te lossen. MVO Nederland streeft naar een wereld die volledig klimaatneutraal is, met gelijke rechten voor iedereen. Als partner van MVO Nederland draagt Defibtech Nederland met haar activiteiten, actief bij om deze idealen te realiseren; Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

MVO Activiteiten
Door te innoveren/investeren in nieuwe technologieën draagt Defibtech Nederland bij aan een verbeterde leefomgeving. Zo is er in software geïnvesteerd om AED onderhoudsbezoeken efficiënter in te plannen,waardoor het brandstof verbruik met 30% isgereduceerd. Tevens realiseert de software dat het onderhoud volledig papierloos wordt verricht, waardoor er geen papier wordt verspild. De nieuwste ontwikkeling op het gebied van duurzaam onderhoud is DefibCom. DefibCom is een innovatieve technologie die ervoor zorgt dat uw AED 24/7 op afstand wordt gemonitord. Door de AED te monitoren worden batterijen en electroden ‘just in time’vervangen. Hierdoor worden verbruiksonderdelen optimaal benut en pas vervangen wanneer de houdbaarheidsdatum bijna wordt bereikt.

Doordat Defibtech Nederland is aangemeld bij Stibat en RTA, wordende gebruikte onderdelen met zorg verwerkt.Stibat draagt als kenniscentrum zorg voor een wettelijk correcte wijze van inzamelen en recyclen van batterijen. RTA draagt zorg voor de verplichte verwijderingsbijdrage waaraan elektronische apparatuur moet voldoen. De bijdragen worden ingezet voor het verantwoord demonteren en recyclen van ingeleverde apparatuur.

Voor meer informatie over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen kunt u kijken op de website van MVO Nederland: https://mvonederland.nl/organisatie/defibtech-nederland


Bron: Medizon B.V.

Winnares neemt Defibtech View Trainer in ontvangst

19-04-2017

Het Defibtech-Nederland team was op het 14e NRR-congres (Nationale Reanimatie Raad) te Nieuwegein. Dit jaar organiseerde Defibtech een verloting voor alle bezoekers van het congres, waarbij iedereen een kans maakte om een Defibtech View Trainer ter waarde van €585,- te winnen. De reacties op de eerste AED trainer, die zowel akoestische- als visuele ondersteuning biedt, waren erg positief. Dit resulteerde in groot aantal deelnemers voor de verloting.
De gelukkige winnares van de verloting is Ria uit Capelle aan den IJssel, die vorige week de View Trainer in ontvangst mocht nemen. Ria heeft aangeven erg blij te zijn met haar nieuwe AED trainer, die veel gebruikt gaat worden bij het verzorgen van opleidingen op het gebied van Eerste Hulp en Bedrijfshulpverlening.


Bron: Medizon B.V.

AED advies of vragen?

Bel: 050 - 313 17 05  of   CONTACT ONS