Defibtech Defibtech

Stichting Heartsafe Boxtel

Januari 11, 2023

Vraag jij je weleens af wie jouw omgeving ‘hartveilig’ maakt? Deze keer: Jo Poirters en Leo van de Laar van stichting Heartsafe Boxtel. 


Al ruim 15 jaar werkt Heartsafe Boxtel op het vlak van AED’s samen met Defibtech. Vrijwilligers zoals Jo (voorzitter) en Leo (bestuurslid) houden de stichting draaiende én maken Boxtel veiliger. Zo zet de stichting zich onder meer in voor voldoende AED’s en het vergroten van het aantal burgerhulpverleners in de Brabantse gemeente. De AED’s en de burgerhulpverleners zijn geregistreerd in het oproepsysteem van HartslagNu.

Leo is één van de vier vrijwilligers die de AED’s controleren en up-to-date houden. Elke maand maakt dit kwartet trouw een ronde langs de AED’s in Boxtel. In de gemeente zijn zo’n 65 AED’s aangemeld op HartslagNu.nl. De AED’s zijn 24/7 beschikbaar voor reanimaties. 45 van die AED’s zijn in eigen beheer van Heartsafe Boxtel. De overige AED’s zijn belangeloos beschikbaar gesteld door (vooral) bedrijven in Boxtel. 

Speciaal punt van aandacht voor Heartsafe Boxtel zijn de AED-kasten. Deze kasten zorgen voor een goede opslag en bereikbaarheid van de AED’s. Leo zorgt ervoor dat kasten kundig worden geïnstalleerd en onderhouden. Jo zorgt voor een correcte registratie van de serienummers en vervaldata in het bestand van HartslagNu. 
In Boxtel zijn nu zo’n 560 vrijwillige burgerhulpverleners aangemeld bij HartslagNu. Zij zijn opgeleid om slachtoffers van een hartstilstand te kunnen reanimeren. Een deel van hen is opgeleid door de drie reanimatie-instructeurs die bij Heartsafe Boxtel zijn aangesloten.

Oproep: stichting Heartsafe Boxtel zoekt bestuursleden
Voorzitter Jo Poirters: ‘We zoeken een penningmeester. Heb jij tijd en zin om bij te dragen aan een veilige gemeente Boxtel? Kijk dan vooral eens op onze website www.heartsafeboxtel.nl.’

Iedere dag worden er 40 mensen in Nederland getroffen door een hartstilstand. Dit gebeurt meestal op een onverwacht moment en vooral in de thuissituatie. Bij een hartstilstand is het van belang dat zo snel mogelijk wordt gereanimeerd en gedefibrilleerd. HartslagNu stuurt vrijwillige burgerhulpverleners aan via de 112-meldkamer. De ambulance is al onderweg, maar nabije buren kunnen direct beginnen met levensreddende handelingen. Ongekend belangrijk, als iedere seconde telt.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Je vindt ons ook op

Partnership

Exclusief partner van Bridgehill

Bridgehill

Defibtech is onderdeel van de Medizon Groep

Medizon
TUV ISO 9001
fda

Openingstijden

Elke werkdag

van 08.30 tot 17.00

Klantenservice

Tel: 050-3133096

info@defibtech.nl

Correspondentie

Defibtech.nl

Postbus 179

9300 AD Roden

Nederland

Betalen via Ideal

ideal